čtvrtek 10. srpna 2017

Léčivé obálky knih?

Přiznám se vám, že namísto abych psala, uklízím byt a promýšlím nejen pátý díl, ale vůbec tak přemýšlím. A když jsem si v duchu promítala obálky knih, něco mě napadlo. Vždyť ona je každá z nich vlastně laděná do jedné z čaker a může vám sloužit i jako uklidňující relaxační předmět.

Pokud náhodou nevíte, co to čakra je, tak zjednodušeně se jedná o energetické místo v těle, které se dá popsat jako vír nebo kruh. A toto energetické místo ovlivňuje určitou část našeho těla i života. Myslím však, že čakry všichni znáte, pokud ne, tak doporučuji si zagůglit nebo zajít do knihovny.

Nyní vám popíšu čakry, kterých se týkají obálky prvních tří dílů. Možná si pak po přečtení článku jednu nebo i všechny tři postavíte před sebe a s pohledem na ně budete relaxovat...


Začneme od prvního dílu, Vílích křídel. Nedejte se zmást obrázkem vlevo. V realitě (ne na monitoru) je kniha opravdu laděna do fialova, ne do modra. A tato fialová odpovídá korunní čakře zvané sahasrára. Najdete ji usazenou na temeni hlavy. Patří mezi čakry nejvyšší a hraje roli v našem přijímání myšlenek a informací z pralátky. Pokud dokážete této schopnosti využít, pokud se dokážete napojit na pralátku, můžete čerpat z nekonečné studnice nápadů celého vesmíru. Marina zkoumá téma čerpání nápadů z pralátky a zda z ní čerpal nebo nečerpal slavný William Shakespeare ve třetím díle Rafaelky.

Často se mě lidé ptají, odkud čerpám všechny ty nápady v knihách, jak ke mně přicházejí. Ano, hádáte správně, přicházejí touto cestou. Možná bych přirovnala tuto čakru k velikému trychtýři, kterým jsme s pralátkou spojeni. A milovníci starověkého Egypta si možná vzpomenou na zvláštní koruny, které nosili faroónové. Ano, tak trochu napodobovali korunní čakru.
Pokud byste si rádi tuto čakru vyčistili, můžete si pustit následující video. A nebo jen tak zírat na obálku první Rafaelky, na Vílí křídla.




A přicházíme k druhé knize, k Tancům nág. Obálka vyjadřuje oheň nág a drahých kamenů. Už při pohledu na ni je zřejmé, že působí na úplně jinou část těla. Obálka vlastně zastupuje dvě čakry - muladharu a svadhisthanu. Aha? A teď radši česky.
Takže ta rudá část patří první čakře, které se také říká čakra kořene a nejdete ji na spodním konci páteře. Kromě jiného přínáší do našeho života energii, odvahu a harmonii.
Druhá čakra v oranžové barvě se nazývá sakrální. Hledat ji musíte mezi koncem páteře a pupíkem. Je čakrou tvoření a radosti.
Pokud byste si chtěli obě čakry pročistit, můžete hledět na knihu a nebo si pustit následující dvě videa, která tyto čakry čistí.





A konečně se dostáváme ke třetímu dílu, tedy k Rohům faunů. Kniha je nádherně zelená. (Miluju zelenou...) Navíc jste ke knize dostali záložku - zelenou, jak jinak. Zelená je barva lesů a chlorofylu, zelená znamená fotosyntézu, díky níž se můžeme nadechnout. A zelenou čakru máme my lidé uprostřed hrudníku, u srdce. Proto se nazývá anaháta, česky srdeční čakra. Jejím úkolem je láska, soucit, trpělivost, vděčnost, ušlechtilost... Samé krásné vlastnosti, které nic nestojí a přesto jsou tak vzácné. Jsou to vlastnosti, které patří srdci.  Kdo jste četli třetí díl, víte, že zelená je léčivá barva Rafaelova (to už Marina dávno zjistila). Pokud si chcete zkusit srdeční čakru vyčistit, aby zářila jako smaragd, můžete zírat na obálku nebo si pustit například následující video.



A to je dnes ode mě vše. Řekla jsem jen malou trošku, čakry jsou tak rozsáhlá oblast, že doporučuji si je nastudovat u odborníků. A schválně - jaká čakra asi bude na čtvrté Rafaelově škole - Vlnění nymf?


4 komentáře:

Lenča řekl(a)...

Chci se zeptat, jestli bude záložka i ve Vílích křídlech (když si knihu objednám přes internet (ale nebude to Maitrea))? Nebo jsou záložky od Rohů faunů?
A další otázka... Už mám doma druhý a třetí díl z prvního vydání. Jsou v nových vydáních nějaké velké změny, nebo jen malé? Budu si totiž z nových vydání kupovat jen Vílí křídla, Vlnění nymf a pak ty ostatní knihy, tak se chci ujistit, jestli tam není nic převratného, co čtvrtý díl změní a bude to jinak, než jak to bylo v PDF.
Snad to, co jsem napsala, dává alespoň trochu smysl, neumím to popsat.

Renata Štulcová řekl(a)...

Záložka ve Vílích křídlech zatím nebyla. Paní redaktorka je na dovolené, takže se jí tento týden nemohu zeptat, jestli to budou dotiskávat. Jinak v Rozích faunů je všude, kde si knihu zakoupíte. Tzn. nejen kniha koupená přímo v nakl. Maitrea. V nových vydáních jsou jen úpravy, které děj neovlivňují. Také jsem tam vrátila některé dialogy, které jsme předtím v rámci šetření místem škrtali. Jo, ve trojce je vrácena ta akce s toaletním papírem. A také jsem vrátila dialogy Meluzíny a Luciena, která jsme škrtli. V trojce jsou nové ilustrace, dvojstránka s mapou sídla krále lesa. Ve dvojce je nově dvoustránka podzemí. :-)

FaunkaMiriam řekl(a)...

Já měla starý druhý díl,ale stejně jsem si ho koupila nový, když jich bude osm, budou vypadat úžasně. Pouze by mě zajímalo, kdy vyjde čtvrtý díl Rafaelovy školy a jakou barvu bude mít obálka pátého dílu?

Renata Štulcová řekl(a)...

Také jsem vždy zvědavá, protože barvy v počítači se mohou od těch z tiskárny trochu lišit. Až budu mít náhled obálky, zveřejním ho pro všechny. Abyste věděli, jak bude vypadat v knihkupectví. Mně spolu připadají jako drahokamy.