sobota 15. dubna 2017

Druhá kniha série Rafaelova škola

Měsíc se s měsícem sešel a vyšla nám ve druhém přepracovaném vydání druhá kniha Rafaelovy školy - Tance nág. A je opět krásná stejně jako jednička.

A na co se můžete těšit? Hned jak vezmete knihu do ruky, uvidíte ohnivou obálku, kterou vytvořil pan grafik Martin Bohuš s použitím ilustrací paní Marešové. Tance nág vyprávějí o ohni v nás i o ohni Země a obálka je krásně vystihuje. Za titulem knihy se schovává budova školy, vstup do světa elementálů. A kolem Marinina jmelí draci a další plazivé bytosti.

Uvnitř při čtení zjistíte, že jsem vrátila do děje odstavce, které jsem při prvním vydání kvůli šetření stránkami musela vyškrtnout. A také jsem občas někde něco dovysvětlila či upravila. Na děj a zápletku to ale vliv nemá.

Dále získáte druhou mapu okolí Rafaelovy školy. V prvním díle jste dostali v novém vydání mapu, kdy se od lesa za školou díváte ke škole. Tedy vidíte zadní část za...
budovou, kterou běžný člověk, který kolem školy projde či projede, nevidí. Nyní ve druhé knize vidíte vlastně pohled, který se Marině a všem studentům naskýtá, když se podívají ze školy k západu, k parku a lesu.

A navíc! Paní ilustrátorka Jarmila Marešová přidala do knihy tentorkát mapu podzemí krále Basilea, kam se studenti vydávají pro drahokamy a Marina tam tak neslavně skončí... A samozřejmě názvy kapitol jsou změněné. Už nezačínáme květinkami a zvířátky, ale opravdu názvy, které vám čtenářům a i mně autorce připomenou, co se v té které kapitole událo.

Ale nelekejte se, krásné ilustrace na úvod kapitol s citáty v knize stále zůstávají. Mám z knih úžasnou radost, slovy se nedá popsat. Myslím, že vy taky, a naše poděkování patří celému nakladatelství Maitrea, protože tam na vydání knihy pracuje pan Jaroslav Průšek a paní Ivana Měkotová. A na redakci knihy opět spolupracuje paní Lucie Šavlíková, která ji kdysi dostala do předchozího nakladatelství. A jak už jste se dočetli v jedničce, naše poděkování patří hlavně panu Antonínu Koláčkovi a jeho dceři Elišce. Eliščina obliba světa Rafaelovy školy a pan Antonín Koláček se svým nakladatelstvím Maitrea totiž umožnili, aby se příběh vrátil zpátky k vám čtenářům.

Knihy najdte v obchodech a kdyby ne, tak v Maitree je máte na následujících odkazech
Vílí křídla
Tance nág

A takhle to oběma knihám sluší spolu, další díly se připravují. Pokud máte chuť napsat komentář, ale na tomto blogu vám to nejde, můžete zanechat svůj komentář na starém blogu TADY.
Krásné svátky jara všem.





6 komentářů:

FaunkaMiriam řekl(a)...

Supeeeer!A mohu se zeptat,jakou barvu bude mít trojka?

Renata Štulcová řekl(a)...

;-) les...

FaunkaMiriam řekl(a)...

No jo,ale dryády jsou vlastně také les.
A kvarta bude moře?

Unknown řekl(a)...

Promiň, že to sem pletu, ale tak jsem o tom přemýšlela. Pan je bůh lesa, podle řecké mytologie, a fakt je že les může být plný dryád, ale to neznamená, že dryády jsou jen v lese ne? Vždyť Marina má dryády za domem, a stejně tak existuje spoustu nádherných soliterů, které by mohly být dryádami a tím, že jsou samy a ne v lese, vyniknou o to víc. :)

FaunkaMiriam řekl(a)...

To nic,samozřejmě že nemusí být v lese,ale když stojí samostatně,tak jakou barvu by měla mít obálka-štěrk,písek,travička u Marinina domu by nebyla moc efektní (-:
Ale díky za připomínku.

FaunkaMiriam řekl(a)...

A jenom mám dotaz,když třeba do primy nastoupí dvě třídy(A,B),kdo je krom Aine druhý třídní.Nemůže přeci mít dvě třídy?